Elhejs til industriporte

Elhejs til industriporte er et af de vigtigste elementer på porten. Skal ledhejseporten fuldendes, skal den naturligvis forsynes med et el-hejs og gerne med fjernbetjeninger, app-styring og forskellige sikkerhedsanordninger såsom DW-kontakt (luft) eller optisk sensorer som er placeret i portens bundgummi.

Enhver form for industriport kan forsynes med en eller anden form for el-hejs som er betegnelsen på den motor, som er placeret på portens aksel, og hejser porten i dens wiresystem. Et elhejs kan enten være tilsluttet 230V eller 400V (3 faser) imens motoren både kan være 24V, 230V og 400V.

 

preload spinner

Flexiporte ApS vejleder gerne om det rette valg af elhejs til den opgave som skal løses. Der findes mange modeller og mange teknologier af elhejs på markedet, og visse situationer, kræver at man vælger det rette elhejs, og ikke bare det hejs, som kan åbne og lukke den enkelte industriport.

Valget af elhejs afhænger ofte at antal daglige åbninger eller måske af portens størrelse eller udformning. Muligheden for tilslutning af forskellige typer tilbehør, kan også være afgørende for valget af type, mærke eller model.

Idet elhejset skal monteres på portens aksel, er det vigtigt at aksel og el-hejs passer sammen i diameter. De fleste elhejs er lavet til en 1" portaksel på Ø25,6 mm, men ofte har man brug for at ændre portens aksel, så den passer til det elhejs man har købt. 

Er der behov for at ændre på akslens diameter, kan Flexiporte ApS levere en såkald aksel-kobling som kan sammenkoble 2 forskellige aksel-diametre, hvorved man kan ændre diameter eller form på akslen.